“Det var ungefär som
att få ett gratis liv till”

Christer Ulfbåbage, Sportkommentator

Hyr hjärtstartare
från 269 kr/mån

Hyr hjärtstartare

  • Att hyra en hjärtstartare är både tryggt och smidigt.
  • Plötsligt hjärtstopp drabbar 10 000 per år - Bli livräddare idag.

Hjärtstartare

- från Servicia Medical

  • Vi vägleder er i att uppnå och upprätthålla kraven för Hjärtsäker zon.
  • Vi har ett rikstäckande nät av HLR instruktörer.
  • Våra hjärtstartare CR2 och Samaritan PAD är marknadsledande.

Christer Ulfbåge överlevde hjärtstopp

Hjärtstopp drabbar omkring 10 000 människor per år. Christer är en av de lyckliga 6% som överlevt. Vi vet att snabba insatser med HLR och hjärtstartare kan öka den siffran till så mycket som 70%.

Nu erbjuder vi dig därför att testa på hur det är att vara livräddare i 24 månader.

Rädda liv idag


Lifestation cr2

Hyr hjärtstartaren Lifepak CR2

LIFEPAK CR2 är en modern hjärtstartare som ser till att du alltid är redo, uppkopplad och uppdaterad. HLR-stöd gör den extra enkel att använda. Den är även anpassningsbar för barn och det går att välja till fler språk.

Vi vet att omkring 10 000 människor som drabbas av hjärtstopp varje år. Vi vet också att endast 6% överlever. Med snabba insatser där hjärt-lungräddning påbörjas inom en minut efter hjärtstoppet och hjärtstartare ansluts inom fem minuter kan 50- 70% överleva. Därför erbjuder vi dig att testa på hur det är att vara livräddare i 24 månader. Bli livräddare idag!


Hjärtstartare räddade mitt liv

Hjärtstopp är en av Sveriges vanligaste dödsorsaker. Varje år drabbas 10 000 personer, endast 500 överlever.

Lennart är en av de som överlevde efter att ha fått hjärtstopp under WOD på Crossfit Boxen. Tack vare snabbt ingripande med hjärtstartare och tidig behandling räddades han tillbaka till livet.

Forskning visar att 3 av 4 kan överleva ett hjärtstopp om rätt behandling startas inom 3 minuter. Genom kunskap i hjärt-lungräddning och en hjärtstartare på plats ser du till att fler som Lennart kan räddas tillbaka till livet igen.


Anna överlevare

HLR-utbildning räddade min systers liv

- Utan kurserna i hjärt- och lungräddning hade jag definitivt inte vetat hur jag skulle hjälpa min syster i den stunden. Jag hade nog blivit panikslagen men nu satt det i bakhuvudet och jag bara gjorde utan att tänka.

Det snabba agerandet ihop med att Anna gått HLR-utbildning genom jobbet gjorde att Frida idag sitter bredvid sin syster. Tatueringen är en kärleksförklaring och hyllning till systern – och en påminnelse om att ta vara på livet.

Läs hela artikeln här


Gå en HLR-utbildning

Våra HLR instruktörer är godkända av Svenska HLR-Rådet. Med praktisk utbildning på plats på ert företag lär ni er att rädda liv.

Gör ett livsviktigt val idag, utbilda er i hjärt-lungräddning (HLR).

Läs mer om HLR-utbildningar

Gå en HLR-utbildning

 


Hjärtstartare hemma

Hjärtstartare hemma - en trygghet

"Hjärtstartare hemma är en trygghet för oss. Vi är en bostadsrättsförening med 513 lägenheter där omkring 850 personer rör sig dagligen i våra lokaler.

Hjärtstartare är en billig livförsäkring som dessutom är enkel att använda. Vi har alla boende och anställda utbildats i HLR både med och utan hjärtstartare. Det känns tryggt att veta att vi kan agera ifall någon skulle drabbas".

/Camilla Henricsson Bajas, 
HSB Brf.Viggbygärdet i Täby


Hjärtstartare räddar liv - vi ser till att ni har hjärtstartare på plats och är redo

Med en fungerande hjärtstartare och utbildning i hjärt- lungräddning kan du göra en hjälteinsats. Vi på Servicia Medical vill hjälpa dig och de i din närhet att bli livräddare.

Hjärtstartare måste få finnas där den kan göra mest nytta, dvs ute i samhället där folk finns. Lika viktigt är det på arbetsplatser såväl som i hemmet eftersom hjärtstopp är en av Sveriges vanligaste dödsorsaker och kan drabba vem som helst, när som helst. Det brukar heta att 180 sekunder är skillnaden mellan liv och död vid plötsligt hjärtstopp. Snabba insatser med HLR och hjärtstartare kan vara skillnaden mellan liv och död.

Vi är ett medicintekniskt företag som sedan starten har försett närmare 10 000 organisationer och företag med livräddande teknologi, genom hjärtstartare och utbildning i hjärt- och lungräddning. Välkommen till Servicia Medical.

Läs mer om Servicia Medical

Vi har hjälpt över 1500 företag


Hur fungerar en hjärtstartare?

Hur fungerar en hjärtstartare?

En hjärtstartare analyserar hjärtverksamheten för att bedöma om hjärt-lungräddning (HLR) eller en elstöt från hjärtstartaren är nödvändig. Analysen görs genom elektroderna som placeras på bröstet. Om hjärtstartaren bedömer att en elstöt behövs ska man följa instruktionerna och ge den drabbade personen detta. Elstöten gör att det elektriska kaos som uppstått i hjärtat stoppas, och hjärtat kan åter slå normalt.

Genom hjärt-lungräddning kan man för hand pumpa runt syresatt blod i kroppen. Finns inte en hjärtstartare nära till hands ska hjärt-lungräddning användas till dess att räddningstjänst eller någon annan med hjärtstartare kommer till platsen.

Läs mer om hjärtstartare och dess funktionalitet


Hur underhåller man en hjärtstartare?

Allmänt underhåll

De flesta hjärtstartare kontrollerar sin status genom att göra kontinuerliga självtester. Upptäcker hjärtstartaren att något är fel ska den ge en indikation om detta. Kanske håller batterierna på att ta slut och behöver bytas. I dessa fall brukar en röd lampa blinka och hjärtstartaren ger ifrån sig ljud, ungefär som en brandvarnare.

Elektroder brukar normalt hålla mellan 2-5 år. Efter sitt bäst-före datum kan klistret på elektroderna ha tappat sin ”vidhäftningsförmåga”, därför behöver man själv hålla koll på att beställa nya elektroder innan de passerar utgångsdatumet.

Skarpt läge

Om man använder sin hjärtstartare i ett skarpt läge ska man byta både batterier och elektroder, något som generellt är en enkel process. Efter byte av elektroder och batteri gör hjärtstartaren ett självtest och kontrollerar att allt är som det ska och att allt sitter på plats.

Professionella defibrillatorer

Mer avancerad utrustning finns tillgänglig för testning och underhåll men används främst på sjukhus, vårdcentraler och företagshälsovården vid testning av professionella defibrillatorer.

Hjärtstartare hotell

 


Hjärtstartare räddar liv

Varför ska man ha en hjärtstartare?

Varje år drabbas cirka 10 000 personer av hjärtstopp och ungefär 6% överlever. Med en hjärtstartare nära till hands kan den siffran i stället ökas till 70%.

Snabba insatser är nödvändiga; risken för dödlig utgång ökar med 10% för varje minut som går vid ett hjärtstopp.

Följ råden ovan, utbilda dig i hjärt- lungräddning och lär dig hur en hjärtstartare fungerar för att känna dig trygg med att kunna hjälpa en familjemedlem, vän, kollega eller annan person om det värsta skulle hända. Om du är intresserad av att utbilda dig kan du besöka vår sida om HLR-utbildningar (vi erbjuder utbildningar både med och utan hjärtstartare).


Uppdaterad och uppkopplad hjärtstartare ser till att du är redo

Det handlar om sekunder i ett akutläge. I filmen nedan får du följa med in på ett kontor när en helt vanlig dag bryts av en ovanlig händelse; ett hjärtstopp.

 

Alla kan rädda liv

För att kunna försöka rädda ett liv när någon har drabbats av plötsligt hjärtstopp, är det viktigt att ha en hjärtstartare till hands.

Lifepak CR2 är en av de bästa hjärtstartarna på marknaden. Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst, var som helst. Därför är det viktigt att vem som helst ska kunna agera och ge omedelbar behandling. Lifepak CR2 har en användarvänlig design som gör att vem som helst kan kan hjälpa till i ett akutläge.

När en person drabbas av hjärtstopp försämras chansen till överlevnad avsevärt för varje minut som passerar utan behandling. Offentliga tillgängliga defibrillatorer är därför livsavgörande.

Med CR2 kan du rädda liv med hjälp av en metronom och HLR-vägledning, på ditt språk, som ställer in en effektiv takt och guidar dig genom hela processen. Volymen justeras automatiskt och detekterar bakgrundsbuller för att säkerställa tydliga anvisningar. I medicinska studier har CR2 blivit utnämnd till att ha snabbast defibrilleringstid.

Med CR2 kan du rädda liv.

 

Hur fungerar LifePak CR2?

När man ger bröstkompressioner är det viktigt att man trycker ner bröstkorgen minst 5 centimeter. Det och mycket mer guidar CR2 dig igenom när ett akutläge inträffar.

LifePak CR2 är en av världens mest använda hjärtstartare. Med LIFELINKcentral och AED-programhanterare är du alltid uppkopplad och alltid redo när ett akutläge sker. Du kan när som helst övervaka AED-program genom att spåra AED-status, överföra patientdata till räddningspersonal och sjukhus, detektera AED-platser samt andra verktyg.

När akutläge sker handlar det om sekunder, vi vet det. Med analystekniken cprINSIGHT sker kontroll efter stötbar rytm under HLR utan något behov för pauser. CR2 är utrustad med Quick-step elektroder som avlägsnas direkt från plattan för snabb applicering. Eftersom plötsligt hjärtstopp kan ske i alla möjliga utmanande miljöer är CR2 IP 55-märkt för att effektivt stå emot fukt och damm. Med tekniken ClearVoice som detekterar buller, justerande instruktionsvolym, metronom och HLR-vägledning skapas förutsättningar för alla att rädda liv i de mest utmanande omgivningarna.

CR2 har 8 års garanti och finns tillgänglig i hel- och halvautomatiska modeller.

 

Gör det enkelt - välj att hyra

När du hyr en hjärtstartare via oss ser vi till att den alltid är användningsklar;

  • att det finns elektroder och batterier
  • att programvaran är uppdaterad
  • att hjärtstartaren är redo att användas

Hjälp till att rädda liv du med. Hyr eller köp en hjärtstartare redan idag.

Ring oss:
010-498 98 00

Ansvarsfullt företagGasell vinnare 2015Hjärtstartare-superföretagHannah räddade liv tack vare registrerad hjärtstartare

I går kväll fick hon och kollegan ta emot pris för deras hjälteinsats och mod att våga agera utanför ramarna, enligt SVT. Priset delades ut av den Europeiska intresseorganisationen för alarmering EENA. Hannah räknade snabbt ut att det skulle ta minst 20 minuter för ambulansen att komma till platsen för hjärtstoppet. Det är väldigt lång … LÄS MER

Är er hjärtstartare redo? Är du redo?

-Vår hjärtstartare LIFEPAK CR2 är ständigt uppkopplad via WiFi och därför ständigt övervakad. Detta är en säkerhet för dig som hyr eller köper hjärtstartare från oss, säger Victor, produktspecialist på Servicia Medical. En kund påminde oss häromdagen om en artikel i Aftonbladet som avslöjade en rapport om undermåliga hjärtstartare inom Ambulansen. -Den tragiska händelsen där … LÄS MER

MADRID- Nu ska alla publika platser hjärtsäkras

 Staden tar ett stort steg framåt i att öka överlevnaden av plötsligt hjärtstopp. Förra året, 2016, registrerades 1,351 fall av plötsligt hjärtstopp ”cardio respiratory” utanför sjukhus.I september i år beslutade den sittande regeringen om en obligatorisk installation av hjärtstartare på alla platser med stor genomströmning av folk så som sport center och vissa arbetsplatser. I … LÄS MER

Livräddning med hjärtstartare under skivstångspass

  Livräddningsinsats vid plötsligt hjärtstopp på skivstångspass   I maj 2016 föll en man i 45-års åldern plötsligt ihop under ett träningspass i skivstång på Friskis & Svettis i Örebro. Det var när ledaren under passets gång gick runt och kontrollerade att deltagarna gjorde sina övningar rätt som mannen föll ihop medvetslös och med kramp. … LÄS MER