Vuxen HLR

Med en kurs i Vuxen HLR får du lära dig hur du snabbt och effektivt ger hjärt-lungräddning. Kursen innehåller såväl praktiska som teoretiska moment.

Du får aktivt träna på de olika stegen som ingår i HLR. Det inkluderar bland annat att undersöka personen, hur man konstaterar ett hjärtstopp, ringa larmsamtal, ge bröstkompressioner (med rätt antal, frekvens och djup) samt hur du utför mun-mot-mun-metoden.

Kursen tar ca 1,5 timme och man kan vara upp till 12 personer vid kurstillfället. Efter kursen får varje deltagare ett kompetensintyg från svenska HLR Rådet. Skicka din intresseanmälan idag så hjälper vi dig ta fram ett förslag.

Allmänt om våra utbildningar

Vuxen Hlr Utbildning


Vuxen Hlr Docka

Kunskap för att rädda liv

Kursen ger dig kunskapen du behöver för att kunna agera om någon drabbas av plötsligt hjärtstopp. Kursen innehåller många praktiska moment. Vi arbetar mycket med att få till bra bröstkompressioner, hålla rätt takt och göra effektiva inblåsningar på verklighetstrogna dockor.

Dessutom går vi igenom hur man letar efter livstecken, hur man kontrollerar andning och hur man lägger någon i stabilt sidoläge. Du får även lära dig hur du gör ifall någon i din närhet drabbas av luftvägsstopp.


Vi lär ut HLR på plats

Genom ett nätverk av HLR instruktörer över hela landet kan vi utbilda på plats hos er. I kursen ingår allt kursmaterial och övningsmaterial samt resor och logi för vår instruktör. Du står endast för lokalen.

De flesta av våra instruktörer är dessutom yrkesverksamma inom räddningstjänst och sjukvård, vilket betyder att de har en stor erfarenhet såväl praktiskt som teoretiskt, som de delar med sig av under kursen.

Utbildning är en färskvara. Efter första kurstillfället rekommenderar vi att man gör kortare repetitionsutbildningar kontinuerligt. Dels för att repetera men även för att bygga på med nya kunskaper i takt med att rekommendationerna från HLR-rådet ändras.


HLR utbildning på rätt sätt

Våra instruktörer följer de riktlinjer som sätts upp av Svenska HLR Rådet.

Lär dig rädda liv

Efter kursen vet du hur du snabbt agerar ifall någon i den närhet drabbas av akut hjärtstopp.

Kunskap du minns

Alla våra instruktörer följer Svenska HLR Rådets riktlinjer för effektiv hjärt-lungräddning.

Osäker på vilken kurs

Kontakta oss så hjälper vi er kartlägga era behov.