Spännande möten på Bostadsrättsmässan

I helgen ställde vi ut på Bostadsrättsmässan i Stockholm. Tillsammans med HjärtLungfonden hade vi en monter där vi fick möjlighet att träffa många mässbesökare. Under två dagar pratade vi om hjärt-lungräddning och hjärtstartare med de som var intresserade och det var många som lämnade montern med nya insikter om hjärt-lungräddning och vikten av snabba insatser om ett hjärtstopp skulle inträffa.

- Det vi tar med oss från mässan är förstås alla trevliga möten med mässbesökarna men också att vi måste bli ännu bättre på att kommunicera våra produkter och tjänster mot bostadsrättsföreningar över hela landet. HjärtLungfonden gör ett stort arbete men vi kan aldrig stanna upp, vi måste fortsätta sprida denna livsviktiga kunskap om hjärt-lungräddning och hjärtstartare, säger Mattias Bodin, VD på Servicia Medical.

 

Om hjärtstopp

För varje minut som går då hjärtat inte slår som det ska minskar chanserna att överleva med 10 procent. Kan man påbörja hjärt-lungräddning och använda en hjärtstartare inom 3 minuter kan upp till 70 procent överleva, jämfört med dagens 5 procent. Ungefär 10 000 personer drabbas varje år av hjärtstopp, men det är alltså bara runt 500 av dessa som överlever.

 

HjärtLungfonden – ideell organisation utan statligt stöd

HjärtLungfonden är en ideell organisation utan statligt stöd, varför den är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. HjärtLungfonden samlar in och delar ut pengar till forskning om hjärt-lungräddning och en gåva till dem kan hjälpa till att rädda liv.